AnimA 26/11/2015 15:00:00 瀏覽: 4525

【好App推介】Puffin for Facebook App 幫你更快更慳玩Facebook

好多人閒時都會上 Facebook 睇下有咩新聞、趣聞,睇片、睇朋友最新行程等,往往都要等 Load(真係:等寂寞到夜深!唉~)依家就等小編介紹一個更快、更省數據的 Facebook App啦!

Puffin 是個手機瀏覽器,而 Puffin for Facebook 是個手機應用程式!版面方面就似平時用電腦開FB一樣,但如果你有用專頁的話,這個程式更適合你,當你Login後,拉下少許就會見到你所負責的專頁,並有顯示讚好人數,讓你更快更清楚看到專頁的情況。

 

而速度方面,Puffin for Facebook 的速度較 FB 官方App 快,尤其彈出去其他的網站時,就更明顯。

除此之外,這個App仲有兩個慳:一慳手機容量,二慳流量數據。

FB 官方程式容量為102MB,而Puffin for Facebook則只有21.7 MB。流量數據方面,因為Puffin for Facebook會將圖片及影片壓縮,所以比官方 app 可以節省超過 80%,而且想睇清晰原版,搖下部機就得,快捷方便,想睇多幾條片都得啦!

 

 

 

Login with Facebook

Not yet reviewed by any member. You can be the FIRST one to write a review.
還沒有發表評論,您可以成為第一位發表評論的人。

瀏覽更多文章

E D E N K I *