AnimA 5/10/2015 20:19:51 瀏覽: 4422

「大神」木村首攜三池拍攝時代劇電影

「大神」木村拓哉繼2006年主演《武士的一分》後,再次主演時代劇電影 -《無限之住人》。今次仲首次同著名「鬼才導演」三池崇史合作,將沙村廣明於1993年至2012年連載嘅經典漫畫原著活生生呈現係大家眼前。

主要內容主要講述:1792年嘅江戶時代,以百人斬名震天下嘅武士萬次,因唯一嘅妹妹在眼前被殺,而進行復仇。期間弄得滿身傷,但謎之老婆婆指他不應因復仇而死,於是將西藏秘術血仙蟲寄生喺他身上,從而得到不老不死嘅肉體。

 

為答謝老婆婆令他得到不死身,決發誓殺一千個惡人來贖百人斬嘅罪,直至遇到同樣身負血仇嘅浅野 凛後,便決定成為其衛幫她報仇.......

原來木村原本都有留意原著漫畫,表示好鐘意內裡的世界觀,並講一直好想參演三池崇史嘅作品,對佢嚟講真係一舉兩得。

其實小編自從電影《殺手阿一》之後都有留意三池嘅電影,今次仲要拍住木村大神,真係十分期待他們嘅合作,2017年就有得睇啦!唔知期間會唔會有劇照花絮流出呢?

Login with Facebook

Not yet reviewed by any member. You can be the FIRST one to write a review.
還沒有發表評論,您可以成為第一位發表評論的人。

瀏覽更多文章

E D E N K I *